کشف گور‌ دسته‌جمعی کودکان در نزدیکی یتیم‌ خانه‌ی کاتولیک

پایگاه جامع فرق،‌ ادیان و مذاهب_ در پی کشف جسد نزدیک به ۸۰۰ کودک در یک گور دسته جمعی در ایرلند، کلیسای کاتولیک بار دیگر به سبب اتهامات مربوط به سوء استفاده از کودکان مورد انتقاد شدید قرار گرفته است. پس از کشف جسد ۷۹۶ کودک در یک گورِ بی‌نام و نشان در غرب ایرلند، دولت این کشور اعلام کرده‌ است تحقیقات خود را در این زمینه آغاز خواهد کرد. این کودکان نزدیک مکانی در شهر تیوم، واقع در شهرستان گالوی که سابق بر این یک یتیم‌خانه‌ی کاتولیک بود دفن شده بودند. راهبه‌ها اداره این یتیم‌خانه را بر عهده داشتند. این کودکان که کوچک‌ترینشان دو روزه بودند بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۱ جان باختند. بر اساس سوابق ثبت شده سوء تغذیه، ضعف، بیماری، نقص مادرزادی و تولد زودهنگام دلیل مرگ این کودکان بوده است. گفته می‌شود مکانی که پیش از این یک چاه فاضلاب بوده آرامگاه نهایی اکثر و یا تمام این کودکان بوده است و چاه فاضلاب نوانخانه شهر تیوم به محلی برای نابودی اجساد کودکان یتیم بدل شده بود. مردم محلی سال ۱۹۷۵ پس از ویرانی بخشی از سیمان این فاضلاب محل دفن اجساد را کشف کردند، اما گمان بردند که این اجساد بقایای قربانیان قحطی مرگبار قرن نوزدهم در غرب ایرلند است.
گروه‌های حقوق بشری کلیسای کاتولیک را برای مرگ این کودکان مقصر دانسته‌اند. فعالان همچنین کمیته‌ای تشکیل داده‌اند که احداث مقبره برای درگذشتگان و آغاز تحقیقات دولتی و همچنین حفاری مکان مذکور را خواستار است. کلیسای کاتولیک ایرلند اعلام کرده است از مرگ این کودکان در نوانخانه و یا دفن آن‌ها در این مکان اطلاعی نداشته است. این کلیسا پیش از این نیز به سبب اتهامات مربوط به سوء استفاده و قصور در حق کودکانی که از آن‌ها نگهداری می‌کرده مورد انتقادهای شدید قرار گرفته است. همچنین در 27 دی ماه 1392 شمسی انتقاد علنی سازمان ملل از واتیکان درباره آزار جنسی کودکان شدت گرفت. در این جلسه مقامات واتیکان، مرکز کلیسای کاتولیک، زیر رگباری از پرسش‌های سنگین قرار گرفته‌اند که چرا جزییات این آزارهای جنسی را منتشر نمی‌کنند و توضیحی نمی‌دهند که برای جلوگیری از تکرار این رفتارها در آینده چه می‌کنند.
در دهه‌های گذشته سوءاستفاده جنسی از کودکان توسط کشیشان، از بحث‌برانگیز‌ترین مسایلی بوده که کلیسای کاتولیک با آن روبه‌رو شده است. سر اسقف سیلوانو توماسی، نماینده ناظر واتیکان در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، گفت چنین جرایمی «غیرقابل توجیه» هستند و «مصونیت» همه کودکان باید حفظ شود. واتیکان حاضر نشد به درخواست کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد، سی آر سی، درباره آزار جنسی کودکان اطلاعاتی بدهد. مرکز مسیحیت کاتولیک در این باره گفته بود این اطلاعات را تنها در صورتی ارائه می‌کند که یک کشور دیگر آن‌ها را برای رسیدگی قضایی بخواهد.
انتقاد از شفاف نبودن واتیکان
ایموژن فولکس، خبرنگار بی‌بی‌سی در ژنو، گزارش می‌دهد که واتیکان از ابتدا با آمادگی برای یک جلسه سنگین و سخت به این نشست رفته بودند. این جلسه به طور زنده پخش شده است. قربانیان آزار جنسی گفته‌اند امیدوارند این نشست، تشکیلات مذهبی کاتولیک را وادار کند که به «پنهان‌کاری» در این باره پایان دهد. پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان، اعلام کرد که قرار است کمیته‌ای در واتیکان برای مبارزه با آزار جنسی کودکان در کلیسا تشکیل شود. واتیکان یکی از امضاکنندگان پیمان حقوق کودک سازمان ملل متحد است. این پیمان‌نامه، ضمانت حقوقی دارد که برای حمایت از آسیب‌پذیرترین بخش جامعه یعنی کودکان و پرورش آنان تشکیل شده است. با وجود افشاگری‌های متعدد درباره سوءاستفاده جنسی کشیش‌ها از کودکان در اروپا و دیگر قاره‌ها، واتیکان دو دهه گذشته گزارشی درباره میزان پیشرفت در اجرای این پیمان‌نامه ارائه نکرده است. پاپ در یکی از وعظ‌های خود گفته است که رسوایی‌های آزار جنسی کودکان، «مایه شرم کلیسا» بوده‌اند. در نشست ژنو، سارام اوویدو، عضو کمیته حقوق کودک گفت: «واتیکان هنوز برای بازرسی از کسانی که متهم به سوءاستفاده جنسی هستند یا پیگرد حقوقی آنان هیچ ساز و کاری ایجاد نداده است.» یک سؤال دیگر این کمیته از مقامات واتیکان این بوده است که چرا این مرکز مسیحیت کاتولیک جهان همچنان آزار جنسی کودکان را «خلاف اخلاقیات» می‌خواند به جای این که آن را «جنایت علیه کودکان» بشمارد. سر اسقف توماسی در این جلسه درباره پیگرد حقوقی متجاوزان، گفت که آن کشیش‌های متخلف «شهروند کشور خود بوده‌اند و در نظام قضائی خود به اعمال آنان رسیدگی می‌شود». اما در پاسخ به این سؤال که آیا واتیکان، اسقف لهستانی متهم به آزار جنسی کودکان را تحویل خواهد داد، گفت که بازپرس‌های واتیکان در حال تحقیق از او هستند. ژوزف وسولوفسکی، فرستاده ویژه پاپ به جمهوری دومینیک، در ماه سپتامبر و در پی اتهام سوء استفاده جنسی از کودکان، به واتیکان فرا خوانده شده بود.
هرچند سؤال‌ها متعدد و گسترده بوده ولی دسته‌دسته مطرح شده‌اند و به هیئت اعزامی واتیکان هم فرصت داده شده برای آماده کردن پاسخ‌هایش، وقت تنفس بگیرد. برخی از ناظران این جلسه گفته‌اند از این بابت کلافه شده‌اند که پاسخ‌های روشن و واضحی نگرفته‌اند. در عین حال باربارا بلین، رییس یکی از گروه‌های نماینده قربانیان آمریکایی آزار کودکان در کلیسای کاتولیک، به بی‌بی‌سی گفته که این جلسه قربانیان را در سرتاسر جهان امیدوار کرده است. او گفته است با این حال این جلسه ثابت کرد که مقامات واتیکان چه قدر از پاسخ دادن به سؤال‌ها طفره رفتند با این که ادعا می‌کنند در این باره شفاف هستند.
برخی از رسوایی‌های آزار جنسی در کلیسای کاتولیک
آلمان: یک کشیش در سال ۲۰۱۲ اتهام ۲۸۰ فقره سوء استفاده جنسی سه کودک ظرف یک دهه را پذیرفت.
آمریکا: افشاگری‌ها از آزار جنسی کودکان در دهه ۱۹۹۰ توسط دو کشیش در بوستون، مایه خشم عمومی شد.
بلژیک: اسقف بروژ در آوریل ۲۰۱۰ پس از پذیرفتن آزار جنسی یک پسربچه برای چند سال استعفا داد.
ایتالیا: کلیسای کاتولیک در ایتالیا پذیرفت که در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۰۰ پرونده کشیش کودک‌آزار در یک دهه گذشته گزارش شده است.
ایرلند: گزارشی در سال ۲۰۰۹ گفت که آزار جنسی و روانی، در سرتاسر قرن بیستم در مدرسه‌ها و پرورشگاه‌های تحت مدیریت کلیسای کاتولیک «همه‌گیر» بوده است.

کد ویدئو برای استفاده در وبلاگ یا سایت شما:

افزودن نظر جدید

CAPTCHA
لطفا به این سوال امنیتی پاسخ دهید.
Fill in the blank.