مکاتب اهل سنت

امروزه نگاه بیرونی به یک دین یا مذهب، از جمله مطالعات و تحقیقات رایج در جهان است و بسیاری از خاورشناسان و مستشرقان، در راستای مطالعات و تحقیقات شرقشناسی، به تحقیق و بررسی در زمینه دین اسلام و مذاهب آن روی آوردهاند و به دنبال ضربه زدن به آن هستند؛ در مقابل نشان دادن وحدت، نقشههای آنان را نقش بر آب میکند.

بار دیگر رسانههای جریان اصلی وابسته به استکبار جهانی، رفتار با یک زندانی اهلسنت با نام ناصر فهیمی را، دستاویزی برای جنجال رسانهای خود قرار دادهاند. این در حالی است که مسامحه در رفتار با اینگونه افراد، آثار جبرانناپذیری دارد.

اعدام شدن جوان بلوچ در یکی از زندانهای کشور، موجب ایجاد هیاهو از سوی رسانههای به اصطلاح طرفدار حقوق اهلسنت شد. با چشمپوشی از حکم اعدام و درستی و یا نادرستی آن، باید گفت که دفاع از زنده ماندن قاچاقچیان مواد مخدر به قیمت پایمال کردن زندگی دیگران، صحیح است؟

علی (علیه السلام) یک شخصیت ویژه و بی بدیل داشت، لذا مطرح کردن سن و دوره جوانی برای وی به منزله بیتوجهی به تمام روایات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در وصف فضائل حضرت علی است که آن روایات متواتر در شأن حضرت علی (علیه السلام) دلیل بر شایستگی هر منصب و مقامی می باشد.

اعتقاد شیعه این است که امامت از اصول دین است و این مطلب مستند به قرآن و سنت است؛ برخی از عالمان اهل سنت نیز امامت را از اصول دین دانستهاند.

حکم سوگند خوردن انسان به غير خدا چیست؟ آیا میتوان به غیر خدا سوگند خورد؟ آیا پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) و صحابه چنین قسمی خوردند یا نه؟ در منابع معتبر اهل سنت سوگند خوردن به غیر خداوند وجود دارد از پیامبر اکرم و همچنین از صحابه.

اهل بیت (علیهمالسلام) نخستین مخلوقات هستند که به عنوان انوار یا شبحهای نور یا سایههای نور از نور خداوند آفریده و در اطراف یا پیشرو یا جانب راست عرش الهی به تقدیس و تسبیح خداوند مشغول شدند. پیامبر اکرم فرمود: من و علی چهارده هزار سال قبل از آنکه خداوند آدم را بیافریند،در پیشگاه الهی به صورت نوری بودیم. هنگامی که خداوند آدم را خلق کرد، آن نور را به دو جزء تقسیم کرد و در صلب آدم قرار داد. یک جزء آن من بودم و جزء دیگر علی.

شبهه کردهاند که شیعیان یک روایت صحبح السند مبنی بر ولادت امام زمان از کتب خودشان ندارند و به کتب اهل سنت استدلال میکنند؛ در حالیکه روایات صحیحی در این مورد وجود دارد و بابی در اصول کافی، 30 حدیث در این زمینه بیان کرده است، با اینکه برای نقلهای تاریخی دقتهای رجالی و بحث سندی مانند مباحث فقهی انجام نمیشود.

بسیاری از عالمان اهل سنت (مورخین و نسبشناسان و متکلمین) اذعان نمودند که امام حسن عسکری دارای فرزندی به نام محمد بوده که شیعه به منتظر و مهدی موعود بودنِ وی معتقدند. اما برخی مهدی ستیزان مانند ابن حزم اندلسی اموی که دشمنی او با اهل بیت در کتابهایش آشکار است، بی هیچ سند و مدرکی، میگوید حسن عسکری بی فرزند و عقیم بوده است.

اینکه بسیاری از عالمان اهل سنت، فرزند داشتن امام حسن عسکری و تولد حضرت محمد بن الحسن المهدی را گزارش و تصدیق نمودهاند، دلیل آشکار و بارزی است بر دروغگویی و رد نظریه ابن حزم اندلسی اموی، که حضرت امام حسن عسکری (علیه السلام) را عقیم دانسته و فرزند ایشان به نام محمد بن الحسن المهدی را انکار کرده است.

نه تنها اجماع شیعه و عقیدهی مذهب شیعه بر آن است که حضرت مهدی از فرزندان امام حسن عسکری (علیه السّلام) که در سال 255 هجری به دنیا آمده و افراد زیادی نیز آن حضرت را زیارت کردهاند، بلکه بسیاری از علمای اهل سنت نیز در این موضوع با شیعه اتفاق نظر دارند؛ و بر ولادت آن حضرت تصریح کردهاند. که در این مقاله به آنها میپردازیم.

در روایات شیعی طولانی بودن عمر امام زمان (علیه السلام) را، به عمر انبیایی مثل نوح و خضر و الیاس و عیسی مثال زدهاند. اما برخی از مغرضان بر این روایات شیعه ایراد گرفتهاند که؛ شیعه مدعی است که امام عصرش بیش از یازده قرن است که حاکم شرع است و قیم قرآن است و هدایت بشر جز از طریق او میسور نخواهد بود ... و آنچه مردم در دین و دنیا به آن نیاز دارند...

ظهور منجی و اعتقاد به آن در همهی ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی با وجود اختلافاتی که در جزئیات آن وجود دارد، مورد پذیرش است. از جمله عقایدی که علمای وهابیت برخلاف آنچه که در مجامع حدیثی خود دارند، انکار وجود منجی در حال حاضر است و از اینرو منکر ایشان در این زمان هستند. ولی بر ولادت آن حضرت تصریح دارند.

وهابیت در راستای مخالفت با مبانی شیعه، کلیپی درست کرده است، مبنی بر اثبات افسانه بودن شهادت حضرت زهراء (سلاماللهعلیها)، با بیان هفت دلیل؛ هفت پاسخ به این هفت دلیل ارائه داده شده است و تک تک شبهات این کلیپ جوابش آمده است.