اسلام ناب

محدّث گرانقدر حاج شیخ عباس قمی در خصوص دختران حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) مینویسد که بر حسب آنچه به ما رسیده، افضل آنها سیّدهٔ جلیلهٔ معظّمه، فاطمه بنت امام موسی (علیه السلام) معروف به حضرت معصومه است و علاّمهٔ تستری صاحب قاموس الرّجال مینویسد: «در میان فرزندان امام کاظم (علیه السلام) بعد از امام رضا (علیه السلام) کسی همسنگ...

حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) پیامبر همه جهانیان است و تنها پیامبر مسلمانان نیست و به کار بردن تعبیر «پیامبر اسلام» درست نیست و این واژه ساخته غربیها است تا از شأن و مرتبت رسول الله کم کنند...

سایت هافینگتون پست امریکا (Huffpost) در مطلبی با عنوان «محمد یک فمنیست بود» به قلم Jim Garrison نوشت: حضرت محمّد (ص) یکی از بزرگترین حامیان «حقوق زن» در تاریخ بشریت بود... هرچند مسلمانان، این ادعا که حضرت محمد (ص) فمینیست (با معنای رایج امروزی) بوده را قبول ندارند. اما اینکه رسول خدا یک انقلاب عظیم در زمینه شأن و جایگاه زن بر پا کرد، یک حقیقت است.

وهابیان میگویند: سلف صالح هیچگاه به انبیا و اولیا متوسل نشدهاند، در حالیکه قرطبی در تفسیر خود از اميرمؤمنان نقل كرده كه سه روز پس از دفن رسول خدا، عربی بيابان نشين آمد و خود را روی قبر آن حضرت افكند و میگفت: من بر خود ستم كردهام و آمدهام تا تو برايم طلب آمرزش كنی. پس در این هنگام از قبر صدايی برخاست كه تو بخشيده شدی.

امام صادق (علیهالسّلام) میفرمودند: «کسی که پیاده به زیارت قبر حسین (علیهالسّلام) برود خداوند متعال به هر قدمی که بر میدارد هزار حسنه برایش ثبت و هزار گناه از وی محو میفرماید و هزار درجه مرتبهاش را بالا میبرد». سپس فرمودند: «وقتی به فرات وارد شدی ابتدا غسل کن و کفشهایت را آویزان نما و با پای برهنه و مانند بنده ذلیل راه برو و وقتی به درب...

برخی از دشمنان مکتب تشیع با ترویج احادیثی از اهل بیت عصمت، در صددند که عزاداری را بدعت به حساب آوردند و چنین وانمود کنند که عزاداری سابقهای در زمان معصومین نداشته است. این در حالی است که معصومین همگی در عزای امام حسین نوحهسرایی و گریه کردهاند. در روایات آمده است که فقط امام سجاد 40 سال در عزای امام حسین گریه کرد.

گفتهاند در روایتی از اصول کافی آمده است که امام سجاد (علیهالسلام) با یزید بیعت کرده است، و این حدیث را علامه مجلسی حسن دانسته است؛ باید بگوییم که در این روایت قضیهای تاریخی وجود دارد که قطعاً اتفاق نیافتاده و همین مسأله ثابت میکند که حدیث اشتباه بوده و صحیح نمیباشد، بنابراین جزئیات روایت نیز نمیتواند قابل قبول باشد.

امام سجاد(علیه السلام) همچون دیگر امامان(علیهم السلام)، حکومت امویان را نامشروع و غاصبانه میدانستند و روش حکومتی آنان را مردود اعلام کرده بودند با درایت، زمانشناسی و تدبیرهای حکیمانه امام سجاد(علیه السلام)، حضرت و بسیاری از شیعیان را از گزند عبدالملک و عاملانش حفظ کرده و خطر آنان را در حد امکان برطرف ساخت. این نوشتار به بیان مواضع امام سجاد(علیه السلام)...

برای امام حسین (علیه السلام) از روز اول محرم عزاداری میشود، و شروع مراسم عزاداری، قبل از سالروز شهادت امام حسین (عليه السلام) برای آمادگی و بهرهمندی از آثار زنده نگهداشتن این نهضت الهی میباشد، و طبق راهنمایی ائمه اطهار، در تمام مناسبتها یاد امام حسین (عليه السلام) احیا میگردد، که اوج آن در دههی اول محرم است.

روز مباهله مصادف با روز بیست و چهارم ذی حجّه است؛ این روز که از اهمیت خاصّی برخوردار است، اعمال مخصوصی دارد، بدین شرح: غسل؛ روزه؛ خواندن دو ركعت نماز؛ خواندن دعايى پس از نماز و هفتاد مرتبه استغفار؛ خواندن زیارت امیرالمؤمنین و زیارت جامعه؛ صدقه و احسان به فقرا و محرومان؛ خواندن دعاى مباهله.

مباهله براى اثبات و روشن شدن حق، پس از اقامه برهان است، و مخصوص زمان پیامبر نیست، بلکه دیگر مؤمنان نیز مىتوانند انجام دهند و مانعی نیست که هر کس با رعایت آداب آن (سه روز تهذیب نفس، روزه و غسل، و رفتن به صحرا در بینالطلوعین، لعن کسیکه حق را انکار کرده)، برای اثبات حقانیت خویش در مقابل دشمنان دین بتواند مباهله کند.

سند حدیث کساء، کتاب مفاتیح نیست، تا بگوییم چون در مفاتیح درست نقل نشده پس حدیث، سند ندارد. زیرا سند حدیث کساء، آیهی تطهیر قرآن است و چه سندی بالاتر از آیه قرآن. زیرا به اتفاق شیعه و سنی وقتی آیهی تطهیر نازل شد پیامبر(ص) حسن، حسین، علی و فاطمه (صلوات الله علیهم اجمعین) را در زیر عبایش جای داد و آیه تطهیر را تلاوت فرمود.

اهل سنت میگویند آیه «ولایت» دلالت بر امامت حضرت علی (علیه السلام) ندارد. چون جمله «والذین آمنوا» جمع است و اگر مراد خداوند حضرت علی (علیه السلام) بود، باید به صیغه مفرد این جمله را میآورد. به آنها پاسخ میدهیم که خداوند در موارد متعددی کلمه جمع آورده و اراده مفرد کرده است و شما نیز پذیرفتهاید. ولی در اینجا به خاطر تعصب نابجا نمیپذیرید!

هفتمین امام شیعیان جهان، حضرت موسی بن جعفر (علیهالسلام) است که مسلمانان، به ویژه شیعیان، او را به دلیل حلم و بردباریاش در برابر معاندان و فرو نشاندن غیظ و خشم خویش در مقابل دشمنان، لقب کاظم دادهاند. از سجایای اخلاقی امام کاظم (علیهالسلام) که بیش از همه قابل توجه بوده است، کرم و سخاوت آن حضرت است که ضربالمثل بوده است...