امام حسین
وجود مقدس حضرت رقیه (سلاماللهعلیها) یکی از اسناد مظلومیت وجود مقدس سیدالشهداء (علیهالسلام) است که در منابع تاریخی بارها به وجود ایشان اذعان شده است.

توبه کردن نیاز به دلیل و نشان دارد و در تاریخ، نشانی از توبهی یزید ثبت نشده است. افزون بر این که در توبه شرایطی هست که یکی از آنها جبران مافات است که چنین چیزی از یزید صورت نگرفته، بلکه او انبوه جنایتها را تا پایان عمر انجام داده است.

ایراد گرفتهاند که هیچ پدری فرزند کوچکش را در تیررس دشمن قرار نمیدهد؛ در پاسخ باید گفت که کیفیت شهادت حضرت علی اصغر به دو صورت نقل شده است؛ اما بر فرض صحت این قول که امام فرزندش را بر دست بلند کرد و از دشمن آب طلبید، بعید شمردن آن بیمعنی است؛ اتفاقاً پدر غیرتمند با این احتمال که ممکن است دشمن دلش به رحم آید و با چند قطره آب، جان فرزندش را نجات دهد، از این کار ابا نمیکند.

از شبهاتی که نسبت به چرایی قیام سیدالشهداء (ع) مطرح می کنند این است که اگر امام حسین (ع) علم غیب داشت، به چه دلیل به کربلا رفت؟ بر اساس اعتقاد شیعیان، امام حسین (ع) با توجه به علم غیبشان و اطلاع از شهادتشان، باز به کربلا رفته، به شهادت میرسند؛ پاسخ این است که ادای وظیفه مهمترین وظیفه امام بود.
به هشتگهای وطن و کوروش و... توجه نکن! موقع جنگ، اونهایی از میهن دفاع کردند که تو هیئت، یا حسین میگفتند...

شخصیت امام حسین (ع) از دو جهت دارای اهمیت فراوان است؛ اول آنکه ایشان از تبار پیامبراکرم (ص) هستند و امامت و خلافت امت اسلام در جملهی «حسین منی» مختصر میشود و دوم آنکه تبیین و تشخیص اسلام ناب محمدی از اسلام تحریف شدهی اموی، در جملهی «و انا من حسین» بیان میشود.

اگر اهل سنت، امام حسین (ع) را بنا به فرمودهی پیامبر(ص)، سرور جوانان اهل بهشت میدانند؛ باید سیره ایشان را هم قبول داشته باشند، چون حضرت با همین سیره و روش لایق این مقام شدهاند.

روایت معروف نبوی «حسین منی و انا من حسین» در بین شیعیان از جایگاه بالایی برخوردار است. با دقت در منابع اهل سنت معلوم میشود این روایت نزد اهل سنت نیز روایتی صحیح و حسن است؛ اما اهل سنت کمتر به مضامین این روایت پرداختهاند. شاید دلیل این امر عدم آشنایی نویسندگان و اندیشمندان اهل سنت با محکم بودن سند این روایت است.

رود خونی كه از شهيدان كربلا بر صحرای طف جاری شد، فرات حقيقتی گشت كه جرعه نوشان عزت و آزادگی را ازهر مذهب و مسلك و هر دين و آيين به قدر تشنگی سيراب كرد. در اين مسير كم نيستند مسيحيانی چون جرجی زيدان، جرج جرداق و دهها مسيحی حق جوی ديگر كه حقيقت ناب همه اديان راستين را در اهل بيت پاك پيامبر (ص)، يافتهاند و در اين باره آثاری پديد آوردهاند.

ام الفضل میگوید: «به محضر رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) وارد شدم و عرض کردم دیشب خواب ناراحت کنندهای دیدم، حضرت فرمودند: خوابت را نقل کن. عرض کردم: خواب دیدم گویا قطعهای از بدن مبارک شما جدا و در دامن من گذاشته شد، حضرت فرمود: خواب خوب دیدهای، از فاطمه (سلام الله علیها) فرزندی به دنیا می آید و در دامن تو رشد میکند چندی بعد...
پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب_ در کتابهای حدیثی اهل سنت، روایتی معتبر در فضیلت امام حسین علیهالسلام نقل شده که پیامبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «حسین از من است و من هم از حسینم. خداوند دوستدار کسی است که حسین را دوست دارد».
پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب_ در قرآن، آیات زیادی در فضیلت اهلبیت نازل شده که از بین این آیات، درباره آیه مباهله، تطهیر و مودت، روایات اهلسنت اعتراف میکنند که در شأن اهلبیت ازجمله امام حسین علیهالسلام است.