پاسخ آیت الله سبحانی به شبهه وهابیون در مورد توسل

  • 1394/05/08 - 09:20
ضرت آیت الله العظمی سبحانی شناختن حد و مرز توحید و شرک را برای مسلمانان و به ویژه طلاب و فضلا واجب و از اولویت‌ها دانست و به شبهه وهابیون در باب توسل به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) پاسخ داد. این مرجع تقلید در سلسله سخنرانی‌های خود در ماه مبارک رمضان با موضوع شرک و توحید از منظر قرآن کریم که از شبکه دوم سیما پخش می‌شود...

پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب_ به گزارش شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری‌های خبری شیعه) حضرت آیت الله العظمی سبحانی شناختن حد و مرز توحید و شرک را برای مسلمانان و به ویژه طلاب و فضلا واجب و از اولویت‌ها دانست و به شبهه وهابیون در باب توسل به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) پاسخ داد.
این مرجع تقلید در سلسله سخنرانی‌های خود در ماه مبارک رمضان با موضوع شرک و توحید از منظر قرآن کریم که از شبکه دوم سیما پخش می‌شود؛ اظهار داشت: امروز برای مسلمانان لازم است که حدّ توحید و شرک را بشناسند؛ شناختن شرک و توحید برای علما و فضلا و کسانی که با مردم تماس دارند از واجبات و اولویت‌های اولیه است.
او در توضیح سخن خود این‌گونه استدلال کرد: امروزه جماعتی پیدا شده‌اند که شرک و توحید را در دست گرفته و هرکس را بخواهند موحد و هرکه را بخواهند مشرک می‌خوانند لذا باید ببینیم قرآن کریم برای توحید و شرک چه مرزی را گفته است؟
آیت الله سبحانی خضوع بدنی و عقیده را دو عنصر اصلی در تحقق عبادت و روشن شدن مرز توحید و شرک برشمرد و گفت: اگر با این دو عنصر در مقابل خداوند متعال خضوع کردیم، عبادت صحیح می‌شود اما اگر با این دو عنصر در مقابل فردی خضوع کردیم، شرک در عبادت می‌شود.
او ادامه داد: آیا مسلمانان که در کنار قبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) نشسته و عرض ادب می‌کنند و از ایشان می‌خواهند که از خدا بخواهد در حقّ آنها استغفار کند، شرک می‌شود؟ در پاسخ باید گفت که در مقابل پیامبر اکرم خضوع کردیم اما او را نه خالق و نه کارگردان می‌دانیم بلکه او را افضل الخلائق می‌دانم که دعای او در حق مردمان مستجاب می‌شود.
این مرجع تقلید بیان کرد: اگر واقعاً این عمل بعد از رحلت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) شرک است پس در حال حیات ایشان هم شرک است؛ اما قرآن کریم دستور می‌دهد که مردم به منزل آن حضرت بروند و از او بخواهند که در حق آنها استغفار کند. آیا می‌شود عملی در حال حیات پیامبر عین توحید باشد و همان عمل پس از رحلت ایشان، عین شرک شود؟
او خطاب به وهابیون گفت: لااقل به مقدار فرزندان یعقوب (علیه السلام) عاقل باشید؛ فرزندان یعقوب گفتند پدرجان در حقّ ما استغفار کن و یعقوب پذیرفت؛ سؤال اینجاست که آیا فرزندان یعقوب با این درخواست، مشرک شدند؟
آیت الله سبحانی در پاسخ به شبهه این افراد که اگر فرد زنده باشد و درخواست استغفار کنند مشکلی نیست اما اگر بمیرد و بعد بگویند این شرک محسوب می‌شود؛ ابراز کرد: مگر موت و حیات میزان شرک و توحید است؟ موت و حیات میزان فایده داشتن و فایده نداشتن است نه اینکه میزان شرک و توحید باشد.
او با بیان اینکه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) پیامبر شهداست و شهدا زنده‌اند و عند ربهم یرزقون؛ گفت: بر این اساس پیامبر اکرم هم زنده است و لذا می‌فرماید برای من سلام بفرستید، سلام شما برای من می‌رسد. لذا هرگز چنین چیزی شرک نیست چراکه در نماز می‌گوئیم:«السلام علیک ایها النبی ورحمه الله و برکاته.»
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به سوره منافقون به تفاوت میان مؤمن و منافق اشاره کرد و افزود: قرآن کریم می‌فرماید مؤمن در خانه پیامبر اکرم می‌رود و می‌خواهد که در حق او استغفار کند اما هرموقع به منافق می‌گوئیم در خانه پیامبر برویم و از او بخواهیم در حق ما استغفار کند؛ نمی‌پذیرد. مبادا شما در جرگه منافقان قرار بگیرید؟ اینها قابل هدایت نیستند و این مسئله تصریح قرآن کریم است.
او یادآور شد: اگر مقابل پیامبر اکرم درخواست دعا و توسل می‌کنیم به دلیل زنده بودن ایشان در عالم برزخ و برقراری ارتباط ما با ایشان است و لذا درخواست دعا می‌کنیم؛ این کجای شرک است؟ لذا این مسئله باید در یک همایش بی طرف مطرح شود و ما توحید و شرک را از هم جدا کنیم البته ممکن است یک عمل شرک نباشد اما حرام باشد. حرام غیر از شرک است و لذا سجده انسانی بر انسان دیگر حرام است که اگر جایز بود به زنان می‌گفتند مقابل همسرانتان سجده کنید.

 

بازنشر

افزودن نظر جدید

CAPTCHA
لطفا به این سوال امنیتی پاسخ دهید.
Fill in the blank.